Saturday, June 1, 2013

Περί αντιρατσισμού το ανάγνωσμα...

Τις τελευταίες εβδομάδες  έχουμε γίνει μάρτυρες μίας προσπάθειας απο το Πασοκ και την Δημαρ να προωθηθεί το συντομότερο και να ψηφιστεί το παλαιότερο νομοσχέδιο περι ρατσισμού απο τον Παπαϊωάννου του Πασοκ που τότε λόγω αντίδρασης απο ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ δεν προχώρησε. Το νομοσχέδιο αυτό επανήλθε και το ανέλαβε με μεγάλο ζήλο είναι αλήθεια ο Υπ.Δικαιοσύνης ,ο οποίος ανήκει στην Δημαρ να το προωθήσει και να ψηφισθεί.
Τελικώς με τα πολλά και αφού κινητοποιήθηκε εντός της ΝΔ ένας δεξιός μηχανισμός που τώρα ελέγχει καταστάσεις και πράγματα σε σχέση με παλαιότερα, ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς ,ο πρωθυπουργός,ήταν κάθετος με τους συγκυβερνώντες και απέρριψε το νομοσχέδιο εκείνο.
Αυτό ήταν αναμενόμενο διότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη είναι η προσωποποίηση  της πολιτικής ορθότητος και των αριστερίστικων ιδεολογικών συμπλεγμάτων που θέλουν γία μία ακόμη φορά να ταλαιπωρήσουν την ελληνική κοινωνία με τις δογματικές ανοησίες τους ,νομίζοντας ηλιθίως ότι θα ανέβουν και τα εκλογικά τους ποσοστά. Ο Σαμαράς  τους εξήγησε ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο περι ρατσισμού είναι αρκετό και το πολύ πολύ που χρειάζεται είναι μόνο κάποιες προσθήκες στις ήδη υπάρχουσες διατάξεις.
Το αποτέλεσμα είναι μετά απο λίγες μέρες το Πασοκ-Δημαρ να φέρουν προς ψήφιση ,απο μόνοι τους στην Βουλή το νομοσχέδιο αυτό . Την ίδια ώρα και η ΝΔ έφερε στην δημοσιότητα τις προσθήκες στον ήδη υπάρχοντα νόμο περι ρατσισμού που θα θέσει προς ψηφοφορία .Αυτό ήταν μία κίνηση τακτικής για να δείξει τις δικές της προτάσεις που διαφοροποιούνται απο τους κεντροαριστερούς  συγκυβερνώντες.
Δυστυχώς όπως και  σε  πολλά  άλλα θέματα άρχισε να λειτουργεί μία παράνοια και μία διαστρέβλωση την οποία εκμεταλλεύθηκαν ,για να μην πούμε ότι άρχισαν , οι γνωστοί-άγνωστοι που λειτουργούν μέσα στον χώρο της Δεξιάς και λόγω αντι-σαμαρικών κόμπλεξ ,ανεξάρτητα απο που προέρχονται κομματικά, προσπάθησαν να ταυτίσουν τις προσθήκες αυτές με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του.....Ρουπακιώτη!!!
Αν παρατηρήσουμε το τι συμβαίνει όσον αφορά την πληροφόρηση και την ακρίβεια των δεδομένων το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί χρειάζονται μαζικά ζουρλομανδύα ή είναι τόσο κολλημένοι που θα πρέπει να το ελέγχξουν πλέον.
Καταρχάς περι προσθηκών και επικαιροποίησης -αυστηροποιησης στο θέμα της βίας στο ήδη υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το είχε ανακοινώσει η ίδια η ΝΔ όλες τις προηγούμενες μέρες που μαινόταν η αντιπαράθεση με τους συγκυβερνώντες διότι το βασικό σημείο διαφωνίας ήταν ότι νομοθετικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του ρατσισμού υπήρχαν άρα το μόνο που χρειαζόταν ήταν κάποιες προσθήκες που θα αυστηροποιούσαν τις ποινές στα θέματα της βίας. Διότι το ρουπακιώτειο νομοσχέδιο ποινικοποιούσε και την γνώμη ,είχε θέματα όπως την εχθροπάθεια ,δεν προστάτευε κρατικούς θεσμούς απο διάφορους επίδοξους αλλά και επαγγελματίες αντιρατσιστές και άλλα  και αυτό θα ήταν και δικαίως , απαράδεκτο. Νομίζω μέχρις εδώ δεν υφίσταται διαφωνία.
Εκτός των εξαιρέσεων όσον αφορά κυρίως Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία  και Εκκλησία για ευνόητους λόγους , έβαλε και στις προσθήκες την ποινικοποίηση των γενοκτονιών των Ελλήνων και Αρμενίων που έχουν αναγνωριστεί απο την ελληνική Βουλή όπως και του ...εβραϊκού ολοκαύτωματος. Ενω στο πρώτο μέρος φυσικά υπάρχει το θέμα ότι τύποι σαν την Ρεπούση και διάφορους αριστεριστές και εθνομηδενιστές που δεν αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες του έθνους μας θα έχουν πρόβλημα τίθεται ένα θέμα με το δεύτερο μέρος που αφορά  το εβραϊκό ολοκαύτωμα διότι ως γνωστόν υπάρχουν και αμφισβητίες του και  γενικά αρκετοί έχουν τις επιφυλάξεις τους για πολλά σε σχέση με αυτό .Εν ολίγοις είτε το αρνείσαι είτε όχι είτε έχεις σοβαρές επιφυλάξεις σε διάφορα σημεία για το τελευταίο είναι πρόβλημα η μη αναγνώριση του δικαιώματος να εκράζεσαι ελευθέρως για αυτό και παρεμποδίζεται ιδιαιτέρως η απρόσκοπτη ιστορική έρευνα σε αυτό το διεθνές πλέον ιστορικό θέμα.Ένα πρόβλημα που ο κάθε αληθινά φιλελεύθερος πολίτης δεν μπορεί να μην  επισημάνει και την στιγμή που η Ελλάς είναι απο τις χώρες στην Ε.Ε  που σε αυτό το θέμα ,και καλώς, έχει απόλυτη ελευθερία.
Απο τον χώρο μας αν και δεν υπάρχει ώριμη και σοβαρή  προσπάθεια για την άρνηση του εβραϊκού ολοκαυτώματος αρκετοί αντιπολιτευόμενοι δεξιοί χρεώνουν μία προσπάθεια υποχώρησης του Σαμαρά  σε αυτό λόγω της  αριστεράς. Για αυτούς που θεωρούν ότι θα έρθουν τα ίδια με τα του ρουπακιώτειου νομοσχεδίου απλά δεν ασχολούμεθα διότι μιλάμε,πλέον, με ...τοίχους!!Δεν υφίσταται όμως πίεση ουδεμία απο την αριστερά σε αυτό το σημείο για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό το θέμα ( άρνηση εβραϊκού ολοκαύτωματος )γενικώς μεταπολεμικά είναι κάτι το οποίο η ελληνική πολιτική τάξη οριζοντίως δεν έχει θέσει θέμα αποδοκιμασίας του  και θεωρεί ότι είναι κάτι τόσο πραγματικό όσο και η πλατεία Συντάγματος αφ' ενός ,αφ' ετέρου δεν θα μπορούσε να υπάρχει πίεση απο την Αριστερά κ να έχει υποχωρήσει η ΝΔ σε αυτό  ως φαίνεται απο τις προσθήκες διότι θέτει και τις γενοκτονίες μέσα και του Ποντιακού και Μικρασιατικού ελληνισμού ,όπως και των Αρμενίων. Η Αριστερά είναι γνωστό ότι λόγω των διεθνιστικών κωλυμμάτων της δεν είναι και τόσο πρόθυμη να ποινικοποιήσει την άρνηση αυτών αφού όπως προείπαμε θα είναι σαν να χτυπά αρκετά δικά της στελέχη.
Εν τέλει η ποινικοποίηση της άρνησης του εβραϊκού ολοκαύτωματος δεν είναι   η τραγική περίπτωση της ποινικοποίησης γνώμης σε βασικά ζητήματα που αφορούσαν την εθνική μας εξέλιξη κ επιβίωση,δεν είναι το αίσχος της εχθροπάθειας που φέρει το άλλο νομοσχέδιο ,του Ρουπακιώτη..μπορώ να πω ότι είναι  και  σχετικά ουδέτερο θέμα έως και  λίγο αδιάφορο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σοβαρή αντιρρητική σχολή σε αυτό το θέμα (παρ'όλο που ο γράφων ανήκει στην τελευταία) .Περιορίζεται σε ελάχιστες προσπάθειες κάποιων κύκλων που κινούνται στον εθνικιστικό χώρο βασικά.
Είναι δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί πίεσαν ιδιαιτέρως και το επιβεβαιώνουν δημοσίευτατα  εν όψει της αναβάθμισης των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και επειδή η γεωπολιτική αναβάθμιση και αξία της χώρας μας έχουν πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος ,κατ' εμέ τουλάχιστον, σε σχέση με μία "υποχώρηση" σε ένα τέτοιο θέμα (που στην τελική έχει, γενικώς ,μία ουδετερότητα...) θα μπορούσαμε να το βλέπαμε αυτό το σημείο με κάποια ψυχραιμία!
Άλλωστε εδώ έχουμε να κάνουμε με την πρόταξη εθνικών συμφερόντων καθαρά σε σχέση με την "υποχώρηση" σε ένα δικαίωμα γνώμης για συγκεκριμένο όμως θέμα ,που δεν αφορά στην τελική και το δικό μας έθνος .Ως δεξιοί, ως ανήκοντες στην Εθνική Δεξιά  μήπως το πρώτο είναι  πολύ σημαντικότερο του δεύτερου,δεδομένου των συγκυριών; Θεωρώ πως ναι....
 
Αριστοτέλης Παλαιολόγος

No comments:

Post a Comment