Sunday, June 16, 2013

Οι 10 μύθοι για την ομΕΡΤα

1. Δεν έπρεπε να κλείσει η κρατική τηλεόραση
 

Η κρατική τηλεόραση δεν κλείνει. Επανέρχεται σύγχρονη και ανανεωμένη το Σεπτέμβριο, κρατώντας όλα τα καλά της ΕΡΤ και αφήνοντας πίσω οριστικά όλες τις κακοδαιμονίες που στιγμάτισαν την πορεία της.

2. Είναι παράνομος και φασιστικός ο τρόπος που έκλεισε
 

Οι υπουργικές αποφάσεις είναι νόμιμες. Προβλέπεται από το νόμο η διαδικασία που ακολουθήθηκε. Φασισμός είναι η ανυπαρξία ισονομίας και όχι η επιβολή των νόμων. Πρώτη φορά στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται για όλους.

3. Ο Γιάννης Στουρνάρας, δεν μπορεί να είναι υπουργός γιατί δεν τον ψήφισε ο λαός. Είναι παράνομη η υπογραφή που έβαλε για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Από το νόμο προβλέπεται ότι μπορεί εξωκοινοβουλευτικός να ασκεί εκτελεστική εξουσία. Χρόνια τώρα ζητάμε να διαχωριστεί η νομοθετική από την εκτελεστική εξουσία. Αν οι υπουργοί δεν έπρεπε να έχουν ψηφοφόρους δεν θα χρειαζόταν να έχουν και πελάτες για να τους κάνουν ρουσφέτια.

4. Με την ΕΡΤ έπρεπε να ξεκινήσει η αυστηρή εφαρμογή των νόμων; Υπάρχουν άλλα που μας καίνε όπως η φοροδιαφυγή.

Η επιλογή του Αντ. Σαμαρά περισσότερο από συγκυριακή πρέπει να αναλυθεί ως στρατηγικού χαρακτήρα, με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Εγγράφεται σε μια γραμμή πλεύσης όπου η τάξη, ο νόμος και οι μεταρρυθμίσεις θα επιβάλλονται με σιδερένια πυγμή.

5. Μα η ΕΡΤ είχε ΚΑΙ καλά προγράμματα...

Η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ Τηλεόραση θα έχει μόνο αξιόλογα προγράμματα που θα προωθούν την Εθνική ισχυρή ταυτότητα, τον πολιτισμό, την παιδεία και συγχρόνως θα διαθέτει αξιόλογο προσωπικό όλων των βαθμίδων, χωρίς σπατάλες και ασυδοσία.

6. Γιατί να το κάνει αυτό ο Σαμαράς και να αρχίσουν πάλι οι κλυδωνισμοί;
 
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως άλλοθι για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η πάταξη της ανομίας, της ρεμούλας και της αργομισθίας δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν είναι δυνατό να είναι αυτό το αντικείμενο διένεξης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Που είδαμε ποτέ το φαινόμενο ο Πρωθυπουργός να προβάλλει καθαρά την ατζέντα, νόμος και τάξη από τη μια, ισχυρή εθνική ταυτότητα από την άλλη και όλα αυτά στηριζόμενα σε μια οικονομία με περιορισμένη κρατική παρουσία και μικρή φορολογία και οι συμμέτοχοι στην κυβέρνηση να συνωστίζονται για το ποιος θα υπερασπίσει πρώτος τε ρεμούλα, την κακοδιαχείριση και την αργομισθία.
7
. Όποια δικαιολογία και να προβάλλουμε, ο τρόπος που έκλεισε η ΕΡΤ είναι προκλητικός και θυμίζει άλλα καθεστώτα

Είναι σαφές πως ο Αντ. Σαμαράς κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός και παίρνει ρίσκα. Ενα σημαντικό τμήμα των πολιτών αυτής της χώρας διψά για αποτελεσματικότητα και είναι έτοιμο να επιβραβεύσει την πολιτική εκείνη ηγεσία που θα την πετύχει. Επιπλέον, η πολιτική της πυγμής είναι ένα στοιχείο που αρέσει στο πολίτη που θέλει την ευνομία και τόσα χρόνια κουράστηκε από την ατιμωρησία της αριστεράς. Σχετίζεται με την αίσθηση κατάρρευσης του κράτους την προηγούμενη περίοδο και την ισχυρή επιθυμία για πολιτική με «τσαμπουκά»

8. Θέλαμε μία πιο ήπια αντιμετώπιση της κατάστασης

  Οι δύο κύριοι φορείς της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) δίνουν την αίσθηση πως συνιστούν έναν «ΣΥΡΙΖΑ λάιτ». Ουσιαστικά δηλαδή προάγουν χρεοκοπημένες και εντέλει αναξιόπιστες πολιτικές. Αποδεικνύονται ανεπαρκείς και έτσι, απογοητεύουν διπλά την κοινωνική τους βάση, καθώς και ξεπερασμένες κρατικιστικές πολιτικές υπερασπίζονται και δείχνουν να το κάνουν αυτό άνευρα και κουτοπόνηρα. Η Κεντροαριστερά, λοιπόν, αντί να κλαψουρίζει αμήχανη και να δίνει μάχες οπισθοφυλακής, οφείλει να ξεκόψει ριζικά με τον κρατισμό και τον συντεχνιασμό. Οφείλει να εκφράσει θαρραλέα τη νέα μεσαία τάξη, τον κοσμοπολιτισμό και τις ευρωπαϊκές αξίες. Να μιλήσει με όρους ενός σύγχρονου πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού. Να προαγάγει την κοινωνία των ίσων ευκαιριών και όχι ξεψυχισμένες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις του ’70. Η παλιά σοσιαλδημοκρατία πέθανε, κύριοι! Οσο νωρίτερα τη θάψετε και την κλάψετε τόσο γρηγορότερα η Κεντροαριστερά θα γίνει αξιόπιστη, ειλικρινής και αισιόδοξη, δηλαδή νέα.

9. Αν αποδεχτούμε αυτά που λέτε γιατί κόσμος που δεν του άρεσε η ΕΡΤ συντάσσεται σήμερα στο πλευρό τους;

Η απάντηση είναι προφανής. Ο κόσμο αντιδρά έτσι είτε γιατί θα ήθελε να κλείσει μεν η ΕΡΤ αλλά να την κλείσει ο δικός τους αρχηγός, είτε γιατί πρέπει ντε και καλά να αντιδράσει γιατί δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει σωστές επιλογές και κινήσεις. Υπάρχει και μία μερίδα που θα ήθελε αξιολόγηση πριν το κλείσιμο, όμως αυτή θα γίνει έτσι και αλλιώς από τον καινούργιο φορέα και μάλιστα με νηφαλιότητα και διαφανείς διαδικασίες.

10. Τα σκάνδαλα, τα εγκλήματα και οι καταχρήσεις εκεί μέσα ήταν τόσο εξωφρενικές που περίμεναν επέμβαση από τον εισαγγελέα, ήταν θέμα χρόνου να βγούνε όλα στην φόρα και τότε θα έκλειναν πολλά «καλά» σπίτια ίσως και όλη η χώρα. Οπότε έκλεισε η ΕΡΤ γιατί κανείς Εισαγγελέας δεν θα ασχοληθεί αναδρομικά με ένα κλειστό κανάλι.

Ποιος είπε ότι παραγράφονται τα αδικήματα ή σταματάει το χέρι της δικαιοσύνης όταν μία επιχείρηση κλείνει; Το ακριβώς αντίθετο, τώρα ανοίγουν τα στόματα και καταρρέει η ομΕΡΤα.
Τώρα μαθαίνουμε λεπτομέρειες και τώρα μαζεύει στοιχεία ο εισαγγελέας.

Χριστίνα Σιδέρη

No comments:

Post a Comment