Thursday, June 27, 2013

Σελίδα 427 του Μνημονίου και η υποκριτική στάση Καρατζαφέρη


Την τελευταία περίοδο βιώνουμε μια προσπάθεια νεκρανάστασης του πολιτικάντη οπορτουνιστή Γ.Καρατζαφέρη,ο οποίος στηρίζεται στην τότε επιστολή που είχε στείλει σε Παπαδήμο,Σαμαρά και Βενιζέλο,όσον αφορά τις μειώσεις σε μισθού - συντάξεις.Τοτε ο Καρατζαφερης,σύμφωνα με τα λεγόμενα του,είχε θέσει ως "κόκκινη γραμμή" τις μειώσεις μισθών και συντάξεων,και το γεγονός ότι αυτές μπήκαν στο μνημόνιο(σελίδα 427) και υπογράφτηκαν από τους υπολοίπους αρχηγούς,τον οδήγησε στην πανηγυρική και δίκαια έξοδο του από την τότε συγκυβέρνηση.


Πολύ καλά τα λέει η σελίδα 427 του μνημονίου για τις μειώσεις μισθών και συνταξεων.Και εγώ έτσι ακριβώς θα την έγραφα.Απορώ που δεν συμφωνεί και ο πολιτικάντης Καρατζαφέρης.Αυτό που σου λέει η σελίδα 427,είναι ότι θα πρέπει να ευθυγραμμίσεις το ύψος των απολαβών του δημόσιου υπαλλήλου και του ιδιωτικού υπαλλήλου με την δυναμική της οικονομίας σου.Δηλαδη,εμείς από το 2001-2010 αυξήσαμε μισθούς συντάξεις και εφάπαξ εντελώς δυσανάλογα με την δυναμική της οικονομίας.

1)Στο δημόσιο:αυξήσαμε τον αριθμό των υπάλληλων τρομακτικά και διπλασιάσαμε τους μισθούς τους(100% στην δεκαετία).Τις συντάξεις τις αυξήσαμε πάρα πολύ (80% πάνω στην δεκαετία) ενώ δεν έγινε καταγραφή των νεκρών και δεκάδες χιλιάδες πολίτες έπαιρναν συντάξεις νεκρών και τα εφάπαξ τα καθορίζαμε με το παλιό σύστημα(σύμφωνα με τους τελευταίους μισθούς της πολυετούς καριέρας του εργαζομένου .Η λεγόμενη "χρυσή έξοδος" .Μην ξεχνάμε και πόσα δεκάδες χιλιάδες επιδόματα εν αδίκω δίναμε(βλέπε την περίπτωση της Ζακύνθου).Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας από την άλλη δεν είναι υψηλότερη από αυτή της Πορτογαλίας,για να μην πούμε πιο κάτω..Μεχρι τον Αύγουστο του 2011 δεν γνωρίζαμε τον ακριβή αριθμό των δημ.υπαλλήλων =εθνική ξεφτίλα!


2)Στον ιδιωτικό τομέα: Το σύστημα ήταν σε ανάπτυξη όλη την δεκαετία. Κύλαγε το χρήμα ποτάμια και χαμηλότοκα και πολύς κόσμος πηρέ δανεια. Τα δάνεια αυτά αύξησαν τις πωλησεις (ιδιωτική κατανάλωση) όποτε και την επιφάνεια των εταιριών(νέες προσλήψεις και εταιρική επέκταση).Δεν θα σταθούμε καθόλου στο γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά ήταν εισαγόμενα και αύξαναν το εμπορικό μας έλλειμμα(32 δισ. το 2010).Οι εταιρίες έκαναν προσλήψεις προσωπικού και μπορούσαν να τους πληρώνουν τουλάχιστον όσο έλεγαν οι πολύ υψηλές,σχετικά,συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα ζήτησης στην αγορά προϊόντων και οπότε τα έδιναν .Επίσης επειδή οι μάνατζερ κατάφεραν να σημειώνουν διαρκώς αυξημένες πωλησεις και να επιτυγχάνουν τους στόχους, έπαιρναν πολύ υψηλούς μισθούς και bonus.Ολο αυτό όμως ήταν φούσκα!

Όταν μια χώρα χρεοκοπεί και προσφεύγει σε κάποιο μηχανισμό στηριξης,τα μέτρα που επιβάλλει ο μηχανισμός είναι 2:
Α) Θα παράγεις ισοσκελισμένο κρατικό προϋπολογισμό με στόχο να περάσεις σε πλεόνασμα,έτσι ώστε να μπορείς να εξυπηρετείς τις πρωτογενείς δαπάνες σου και να εξυπηρετείς το χρέος σου,το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα μειώνεται ισόποσα με τα όποια πρωτογενή πλεονάσματα μπορείς να επιτύχεις.
Β)Το χρέος σου θα στο κουρέψουμε έως ότου αυτό καταστεί βιώσιμο, δεδομένη η δυναμική της οικονομίας σου (ΑΕΠ),έτσι ώστε να μπορείς να δανείζεσαι εκ νέου από τις αγορές και να μην μας έχεις ανάγκη.
Όταν λοιπόν θα πρέπει να περάσεις σε πρωτογενές πλεόνασμα από πρωτογενές έλλειμμα,θα πρέπει να πάρεις μέτρα <<λιτότητας>>.Τα μέτρα λιτότητας θα έχουν αναπόφευκτα μείωση της ζήτησης στην αγορα,εφοσον θα <<κουρέψεις>> κρατικές δομές που δεν μπορείς πλέον να συντηρήσεις και οπότε θα υπάρξει μείωση της ζήτησης μέσω της μείωσης των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων εν τω συνόλω.
Αρα,εφόσον λογω της λιτότητας στο δημόσιο οι εταιρίες θα υποστούν αισθητή μείωση του τζίρου τους,δεν μπορείς να τις πιέσεις να συνεχίζουν να έχουν το εργασιακό κόστος της περιόδου των παχιών αγελάδων.Αν το κάνεις,τις οδηγείς στα λουκέτα.Η σελίδα 427 σου λέει να εναρμονίσεις το εργασιακό κόστος με την δυναμική της οικονομίας σου:Αυτό σημαίνει:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ:θα πρέπει να εναρμονίσεις το μισθολογικό κόστος και τον αριθμό των δημ.υπαλλήλων με τα κρατικά σου εσοδα.
Στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ:θα εναρμονίσεις τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τον τωρινό τζίρο των επιχειρήσεων,ώστε να τους επιτρέπεις να έχουν έστω και πενιχρά κέρδη για να έχουν λόγο ύπαρξης.
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το επίπεδο του κατωτάτου μισθού.Το ότι θα σου ρίξω τον κατώτατο μισθό στα 500€,αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία θα σε προσλάβει με 500 ευρώ μηνιαίο μισθό.Απο την μια η πτώση του κατωτάτου μισθού θα μειώσει την ανεργία,κυρίως των ανειδίκευτων εργαζομένων τους οποίους με το παλιό καθεστώς οι εταιρίες δεν υπήρχε περίπτωση να απασχολήσουν. Απο την άλλη,αν εσύ αξίζεις περισσότερα από 500 θα πάρεις όσο ακριβώς κρίνει η εταιρία ή γενικότερα η  αγορά εργασίας ότι αξίζεις.Τις εταιρίες δεν τις συμφέρει να σε πληρώνουν ψίχουλα διότι έτσι δεν θα έχεις αγοραστική δύναμη να καταναλώνεις τα προϊόντα τους,οποτε αν εξισώσουν όλους τους μισθούς στα τωρινά πιο χαμηλά επίπεδα των συλλογικών συμβάσεων θα τους γυρίσει μπουμερανγκ.Εκτος και αν οι εταιρίες έχουν εξ ολοκλήρου εξαγωγικό χαρακτήρα,πραγμα που δεν ισχύει εν τοις πράγμασι.

Η παραπάνω μακροσκελής ανάλυση αποδεικνύει το πόσο οπορτουνιστής και κατεργάρης είναι ο Καρατζαφέρης.Οταν είδε ότι τα ποσοστά του έπεφταν και ότι δεν θα έμπαινε στην επόμενη βουλη.βασίστηκε στη <<φούσκα>> των μισθών και συντάξεων για να αποχωρήσει.
Αυτη η ανάλυση επίσης δικαιώνει τους τότε αποχωρήσαντες από τον ΛΑΟΣ,Αδωνι Γεωργιάδη,Μάκη Βορίδη,Θάνο Πλεύρη και αιτιολογεί απόλυτα την κατάρρευση του ΛΑΟΣ με την αποχώρηση και των λοιπών πολιτικών στοιχείων από το κόμμα.

Υ.Γ.:Επισυνάπτω το αρχείο στο οποίο βασίστηκε και βασίζεται μέχρι και σήμερα η υποκριτική ρητορική του Καρατζαφέρη : http://filoslaos.blogspot.gr/2012/04/h-427.html

Michalis Delta

4 comments:

  1. Αυτό που γράφεις εσύ Michalis Delta είναι ένα φιλομνημονιακό κείμενο που θα ζήλευτε το ΔΝΤ,η Τρόικα και ο Άδωνης Γεωργιάδης!Έχεις γράψει μία ολόκληρη σελίδα για ν απαντήσεις σε 2 γραμμές ανάρτησης.Αυτό και μόνο δείχνει αδυναμία να υποστηρίξεις τα καραγκιοζιλίκια και την λάσπη που ρίχνεις,για σένα δεξιός σημαίνει φιλομνημονιακός και νεοφιλελευθερος!Σου παραθέτω ντοκουμέντα-βίντεο για να σε αναγκάσω αυτή την φορά να γράψεις οχι 1 σελίδα κείμενο αρλούμπας,αλλά 101! Τα 3 ΟΧΙ http://filoslaos.blogspot.gr/2012/04/3-binteo.html του Καρατζαφέρη οι προυποθέσεις για να συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου,καταπατήθηκαν κι έφυγε,τόσο απλά!Πολλά φιλιά στον Άδωνη δώσε,στέκεται ακριβώς απο πίσω οταν δείς το βίντεο με το λίνκ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα έχω δει αγόρι μου .Αυτά που λέει ο πρόεδρας σου είναι οι αρλούμπες. Για την μείωση μισθών και συντάξεων και δη σε ένα δημόσιο ατελέσφορο με το 10% του πληθυσμού να μετέχει σε αυτό τα εξήγησα αρκούντως στο άρθρο μου ,καθώς και για τον ιδιωτικό τομέα. Οσον αφορά την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και αυτό είναι μια ΄΄φούσκα΄΄ του πρόεδρα σου.Γιατί:1)Οταν παραχωρείς τη νομισματική σου πολιτική χάνεις εθνική κυριαρχία.
      2)Οταν χρεοκοπείς χάνεις την εθνική κυριαρχία σου.Ως γνωστόν ο οφειλέτης ΄΄ανήκει΄΄ στο δανειστή του, υπο την έννοια ότι ο δανειστής θέτει όρους και εσύ πράττεις.
      3)Η συνθήκη της Λισσαβώνας,το Δουβλίνο2,ο νόμος για το βασικό μέτοχο και όλοι οι κοινοτικοί κανονισμοί και οδηγίες της ΕΕ προς εναρμόνιση του εσωτερικού δικαίου με το κοινοτικό, είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.Οι ποσοστώσεις στην πρωτογενή παραγωγή,στη ναυπηγοεπισκευαστική κτλπ,είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.Θα μπορούσα να σου απλώσω πολύ μεγαλύτερο σεντόνι για το τι εστί εν τοις πράγμασι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας,αλλά εκεί στον ΛΑΟΣ,όπου και ήμουν,είστε πολύ κομματόσκυλα και Καρατζαφεροπροσκυνημένοι για να τα καταλάβετε.Αλήθεια έχετε ακόμα πολλά πασόκια στο κόμμα;Κανά αστέρι της Show business γλύψατε μπας και νεκραναστήσετε το Λάζαρο;

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Προς "Ενημέρωση Αντικειμενική"....ο Θεός να την κάνει δηλαδή ,γράφεις
    "Έχεις γράψει μία ολόκληρη σελίδα για ν απαντήσεις σε 2 γραμμές ανάρτησης.Αυτό και μόνο δείχνει αδυναμία να υποστηρίξεις τα καραγκιοζιλίκια και την λάσπη που ρίχνεις,για σένα δεξιός σημαίνει φιλομνημονιακός και νεοφιλελευθερος"....
    Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η αυθεντική Δεξιά έχει να κάνει με τον οικονομικό φιλελευθερισμό!Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η πραγματικότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ,τουλάχιστον , απαιτεί μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας μας , με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια πέρα απο ιδεοληψίες κ παπαρολογίες.
    Επίσης ,το πρόβλημά σου είναι ότι έγραψε ολόκληρο άρθρο, για δύο γραμμές που παρεπιπτόντως απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία έντονα,σε αυτό ο Μιχάλης;Καλά έκανε κ το έγραψε διότι το ανέλυσε με πειστική επιχειρηματολογία για να σταματήσει η κοροϊδία κ η κομμουνιστοποίηση που υφίστανται οι διάφοροι "δεξιοί". Επίσης ο Καρατζαφέρης είπε τα τρία ΟΧΙ για την κυβέρνηση ,όχι για την μη στήριξη στο δεύτερο Μνημόνιο.

    ReplyDelete