Wednesday, May 15, 2013

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤAIWAN ! Η πραγματικότητα πίσω απο τους νεοκομμουνιστικούς μύθους.

Χθες,14/05/2013, παρακολουθήσαμε τον Αδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή της Τσαπανίδου να μιλάει για το πόσο άλλαξε η ζωή στην Taiwan λόγω της παγκοσμιοποίησης . Πετάχτηκε ένας Συριζαίος,μέσω γραπτού μηνύματος ή email στην γραμματεία της εκπομπής,για να διορθώσει τον Αδωνι για τους μισθούς στην Taiwan .Είπε ο κομμουνιστής,νοσταλγός του αιμοσταγούς βρυκολάκου Στάλιν και όλης της παρέας λυκανθρώπων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα εδώ και 100 περίπου χρονάκια, οτι στην Ταιβάν παίρνουν μηνιαίο μισθό μόλις 480 ευρώ.
   
  Για όσους έχουν μελετήσει στην ζωή τους Management και γνωρίζουν τους Grant,Ghemawat,Caroli,Fontana,Porter,Kotler θα γνωρίζουν πια ειναι τα καλά της παγκοσμιοποίησης σε επίπεδο τεχνολογίας,τεχνογνωσίας,ανάπτυξης ικανοτήτων ‘’core’’και προιόντων,συνεργιών με επιχειρήσεις της Ασίας(διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες,σύσταση corporate Joint ventures) κτλπ…..ξέρει πολύ καλά οτι η Ταιβάν σε επίπεδο μισθών είναι το παράδειγμα για το πως μπορείς να γίνεις business friendly.
Οι μισθοί στην Ταιβάν,χρονολογικά, έχουν ως εξής.Ημερομίσθιο σε δολάρια :1976 [0,40 $]---->2000 [5,86$]Αυξηση 1465%----->2006 [6,56$]------->2012[10,53 $]Αυξηση 65%.

Δεν έχει σημασία πόσος ειναι ο ονομαστικός μισθός αγαπητοί μπολσεβίκοι που κόπτεστε τόσο για το στομάχι του βιοπαλαιστή προλετάριου,αλλά πόση είναι η ποσοστιαία μεταβολή του μισθού στο πέρας του χρόνου και η διαφορά στο κόστος ζωής μεταξύ των κρατών.
Στην Ταιβάν κατάφεραν να προσελκύσουν όλο το παγκόσμιο κεφάλαιο,έχοντας σαν κράτος συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή προιόντων τα οποία βασίζονται σε εργατικό δυναμικό μη εξειδικευμένο για μαζική παραγωγή με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας για τις εταιρίες που προτίθενται να κάνουν outsourcing εκεί.Ολες οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας μετέφεραν την συναρμολόγηση κυρίως των προιόντων τους στην Taiwan και οι πολιτικοί έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να κανουν φιλικό το περιβάλλον, κάμπτοντας ολα τα εμπόδια εισόδου στο διεθνές επιχειρείν.Επίσης όλες οι τράπεζες της δύσης άνοιξαν υποκαταστήματα και έκαναν στρατηγικές συνεργασίες με τοπικές τράπεζες ώστε να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια(βλεπε HSBC).
Το αποτέλεσμα ηταν να εισρεύσει κεφάλαιο με την σέσουλα,η αύξηση του κεφαλαίου-χρηματικού και κεφαλαιουχικών αγαθών-συνεπάγεται την αύξηση των μισθών και του επιπέδου ζωής της τοπικής κοινωνίας.
Απο την άλλη οι τοπικές επιχειρήσεις απέκτησαν τεχνογνωσία και πρόσβαση στην τεχνολογία των γιγάντων της δύσης ,το οποίο ειχε ως αποτέλεσμα να αναπτύξουν παραγωγικές ικανότητες που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα συνέβαινε.Φυσικά,εκεί όταν ξεκίνησε η μεταφορά του κεφαλαίου δεν είχαν Συριζαίους να κλείνουν λιμάνια,αναρχικούς να πετάνε μολότωφ και να τα σπάνε στις πλατείες,ΜΜΕ με κομμουνιστικάκόμπλεξ του παρελθόντος να μιλάνε ολημερής για δυτικό ιμπεριαλισμό και ξεπούλημα κτλπ.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα για το τι παράγεται εν έτει 2013 στην Taiwan, η οποία απεδέχθη ταπεινωτικά την απομείωση της εθνικής τους κυριαρχίας λόγω του άκρατου ΝΑΙνεκισμού των εκεί δοσιλόγων πολιτικάντηδων:
1)Ολη η συναρμολόγηση των υπολογιστών και εκτυπωτών της ΑΓΝΩΣΤΗΣ Hewlett-Packard έγινε outsourcing στην Quanta-Taiwan,καθώς και ολο το τμήμα research & development της ΗΡ εχει μεταφερθεί στην Ταιβάν.Ντροπή και αίσχος!
2)Ολη η παραγωγή καρτών γραφικών(PC-video cards) της ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ καναδέζικης εταιρίας ATI technologies εχει μεταφερθεί στην Taiwan .
3)Το 80% γενικότερα όλων των φορητών υπολογιστών παγκοσμίως παράγεται στην Taiwan.Οι κομμουνιστές που φοβούνται μην τυχόν και γίνουμε Ταιβάν αρθρογραφούν κατά του εωσφορικού καπιταλισμού με λαπ-τοπ made in Taiwan (=epic fail!)
4)Η εντελώς άγνωστη σε όλους μας Apple, εχει αναθέσει στην εταιρία Foxconn στην Ταϊβάν την παραγωγή του iPhone 5.Το 2011 η εταιρία κατάφερε να παράξει 22 εκατομμύρια συσκευές iPhone 5.
5) H DT Swiss,εταιρία leader που παράγει εξαρτήματα για mountain bike,εχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στην Ταιβαν
6) SYM Sanyang Industry Co.,Ltd με έδρα την Taiwan παράγει 5 εκατομμύρια scooters ετησίως και έχουν κατακλείσει την ελληνική αγορά ,με εξαγωγές σε σχεδόν 30 χώρες και με προσωπικό περι τους 3000 εργαζομένους.
Α,και που είστε Μπολσεβίκοι,η Taiwan ,για το ετος 2011,σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης στην μεταποίηση της τάξεως του 14%.Ζήτω οι απεργίες,κάτω το μνημόνιο!!!!!!!!
Υ.Γ.Λευτεριά στο Τυμπάκι της Κρήτης!

Michalis Delta
 

No comments:

Post a Comment