Saturday, July 20, 2013

Κριτική επι της πολιτικής: Μία διαφορετική προσέγγιση...


"Η πολιτική είναι κάτι εξαιρετικά πολυσύνθετο.Η πολιτική είναι διπλωματία"

Αυτό το η ''πολιτική είναι διπλωματία'' και θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχουν περάσει στην ανθρωπότητα αυτά τα καθάρματα.Το έχουν καταφέρει να το περάσουν στην ανθρωπότητα δια της υλιστικής ευημερίας.Σου δίνουν μια άλφα περίοδο πλαστής ευημερίας ώστε εσύ να μην ασχολείσαι με τα κοινά.Εμφανίζονται το λοιπόν ομάδες από μάνατζερς,τα πολιτικά κόμματα, και σου λέει η κάθε ομάδα ότι εγώ κάνω για τη δουλειά αλλά όμως κάνεις εξ αυτών δεν ξέρει να την κάνει.
Η πολιτική είναι το πιο απλό πράγμα στο κόσμο και αυτοί το εμφανίζουν σκοπίμως ως κάτι εξαιρετικά πολυσύνθετο και ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά πολύπλοκη πραγματικότητα.Με αυτόν τον τρόπο κρύβουν την άγνοια τους.Η πολιτική είναι διοίκηση επιχειρήσεων,ειναι δηλαδή management.
Ποιά είναι τα εργαλεία του management;
1)Στρατηγικός σχεδιασμός σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα(
strategy pianification).Στην πολιτική μεταφράζεται να έχεις συγκροτημένη ιδεολογία και όραμα(vision) για τον τόπο.
2)Προγραμματισμός σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και καθορισμός στόχων.Στην πολιτική μεταφράζεται να έχεις συγκροτημένο κομματικό πρόγραμμα και να θέτεις επιτεύξιμους στόχους.
3)Ένα οργανόγραμμα αποτελεσματικό που να λύνει προβλήματα συντονισμού και ελέγχου. Στην πολιτική μεταφράζεται ως …κράτος!
4)Ένα σύνολο δομών και πόρων να χρησιμοποιήσεις για να υλοποιήσεις τα 2 πρώτα(vision+business plan)

Τι σου λένε στην ουσία ρε μεγάλε;Πάρε το καράβι και κυβέρνησε το με τα παραπάνω εργαλεία.Οτι δηλαδή θα έκανε ένας manager σε μια ιδιωτική επιχείρηση ,αυτό ζητάνε δηλαδή να κάνεις για την μεγάλη εταιρία, το κράτος. Εμφανίζονται στην πολιτική ένας ''ν'' αριθμός από ομάδες managers και προσπαθούν να σε πείσουν ότι ξέρουν τη δουλειά ενώ είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο.Ψηφίζεις αυτόν εκ των ανικάνων που ψεύδεται καλύτερα.Εφόσον ρε δεν ξέρετε τη δουλειά ,γιατί κατεβαίνετε στην πολιτική εκ των προτέρων ;Επειδή ακριβώς είναι άχρηστοι,χρησιμοποιούν την καραμέλα ότι είναι πολύπλοκη η δουλειά και ότι η πολιτική είναι διπλωματία.Οτι δηλαδή λέει ο αδιάβαστος μαθητής όταν αποτυγχάνει στις εξετάσεις :<<Τα θέματα ήταν παλούκια>>.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο εισέρχονται οι ευθύνες του εκλογικού σώματος(οι μέτοχοι της μεγάλης εταιρίας),που αντί να τους στείλει σπίτι τους εσαεί τους ξαναψηφίζει για να φουντάρουν το καράβι και την επόμενη τετραετία .
Το εκλογικό σώμα δεν έχει:
Α)πολιτική κρίση
Β)Εκλογική συνείδηση,συλλογικότητα και ήθος
Γ)πολιτική σκέψη
Δ)Πνευματική επάρκεια
Αποτέλεσμα:Εχουμε ένα απαίδευτο εκλογικό σώμα που ψηφίζει ανίκανους διαχειριστές ,οι οποίοι στήνουν ένα κράτος που δολοφονεί το έθνος.

Όποιος πολιτικάντης λοιπόν λέει τα παραπάνω ή λέει το κλασικό <<Ναι κάναμε πολλά λάθη αλλά....>>.Η πάσα συζήτηση στον ιδιωτικό τομέα θα τελείωνε επιτόπου στο κάναμε λάθη, με αυτόματη λύση της σχέσης εργασίας. Αυτό πρέπει να εφαρμόσουμε και στη μεγάλη εταιρία, το κράτος, για να πετάξουμε έξω τους άσχετους οι οποίοι είναι και επικίνδυνοι ,ώστε να βοηθήσουμε τις υγιείς δυνάμεις να αναρριχηθούν στο προσκήνιο. Ειδάλλως δεν θα δούμε άσπρη μέρα ΠΟΤΕ.

 Η υπουργοποίηση γίνεται με σκοπό την επιβράβευση του βουλευτή που κινήθηκε περισσότερο για το κόμμα ή που έγλυψε περισσότερο τον ηγέτη του κόμματος και οχι με κριτήρια αριστοκρατικά .Οι περισσότεροι λένε ότι οι πολιτικοί είναι πουλημένοι και προδότες. Δεν είναι προδότες. Ανεπαρκείς είναι. Βαπτίζουμε δοσιλογισμό τη διαχειριστική ανεπάρκεια. Πχ  υπ.υγείας ήταν ο Λοβέρδος. Ο Λοβέρδος έκανε πολλές αλχημείες στο υπουργείο του. Όχι απαραίτητα γιατί ήταν μιζαδόρος και προδότης, αλλά γιατί ο Λοβέρδος είναι νομικός και ως εκ τούτου ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.Ο άσχετος,  όσο καλή βούληση και να υπάρχει, όσο και να αγαπάει την πατρίδα του, θα τα κάνει σκατά γιατί δεν ξέρει το αντικείμενο. Όταν δεν γνωρίζεις το αντικείμενο, όταν δεν έχεις επαφή με την αγορά εργασίας ,είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις εκ των προτέρων. Ο Άδωνις θα επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στο υγείας γιατί είναι επιχειρηματίας και ξέρει να λύνει προβλήματα συντονισμού και ελέγχου, αλλά δεν είναι γιατρός και δεν έχει ενασχοληθεί στο χώρο της υγείας. Θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα μεν από το Λοβέρδο,  λόγω εργατικότητας και αυξημένου ζήλου, αλλά θα είναι μέτριος εν συγκρίσει με ένα χειρουργό,που έχει φάει τα νοσοκομεία 20 χρόνια με το κουτάλι ή με έναν manager ιδιωτικής κλινικής που ξέρει το αντικείμενο.

Κανένα κράτος στον κόσμο, εν καιρώ ειρήνης, δεν καταστράφηκε από μια κακιά τετραετία κακών διαχειριστών. Όμως, πολλά καταστράφηκαν από πολλές κακές τετραετίες κακών διαχειριστών. Γιατί είναι περισσότερο προδότης ο ανεπαρκής πολιτικός από τον ψηφοφόρο του; Αφού τα κάνει σκατά, γιατί τον ξαναψηφίζεις; Το πρόβλημα λοιπόν είναι στην αφετηρία του, στην ανεπάρκεια του εκλογικού σώματος να επιλέξει ικανούς ηγέτες.

Όσον αφορά τις όποιες συντεχνίες και τις όποιες συνειδητές προδοσίες τελεστούν, όταν ψηφίζεις πολλές φορές το ίδιο ανεπαρκές-πανάσχετο πρόσωπο, αυτό θα έχει το κίνητρο να δημιουργήσει συντεχνίες γιατί θα νιώθει ασφαλές να το πράξει. Αν εσύ μια αναθεματισμένη  τετραετία πάψεις να τον ψηφίζεις , τον εξαέρωσες μαζί και με την συντεχνία. Η συντεχνία θα προσπαθήσει να αγκαλιάσει τον επόμενο. Αν εξαερώσεις και τον επόμενο η συντεχνία αναγκαστικά θα σπάσει. Η συντεχνία και η οποιαδήποτε προδοσία είναι το αποτέλεσμα, το σύμπτωμα. Η αιτία είναι στην αφετηρία =στην ανεπάρκεια του εκλογικού σώματος. Ρε, δεν ξέρει να ψηφίζει ο κοσμάκης, ποτέ του δεν έμαθε!!!!


Κάντε την εξής απλή υπόθεση εργασίας  στο χώρο σας.Πάρτε όποιον γνωστό έχετε και ρωτήστε τον ποιό κόμμα ψήφισε και ποιον πολιτικό της λίστας ψήφισε. Αφού σας πει, ρωτήστε τον ΥΠΟ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ψήφισες το τάδε κόμμα και ΥΠΟ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ψήφισες τον τάδε πολιτικό. Αν πάρετε ορθή απάντηση που να στέκει στα πόδια της εγώ θα σας πω εύγε!

Ο κόσμος ψηφίζει από συνήθεια ,από ατομικό συμφέρον και πολλές φορές υπό την πίεση ψευτοδιλημμάτων. Π.χ., γιατί ο κόσμος ψηφίζει ΝΔ;Ο μέσος όρος θα σου πει :Από το [1981-2009] για να μην βγει το ΠΑΣΟΚ. Το 2012 για να μην βγει ο Σύριζα και επέλθει κομμουνισμός. Την επόμενη φορά για να μην έρθουν στα πράγματα οι ΝΑΖΙ.
Αποτέλεσμα: Ο κόσμος ουδέποτε ψήφισε τη ΝΔ γιατί αυτή αξίζει-εξετάζοντας εξ ολοκλήρου και μεμονωμένα τη ΝΔ-αλλά υπό την απειλή μια υποτιθέμενης μεγαλύτερης καταστροφής αν ψήφιζε διαφορετικά.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ!!!!!!!!
Michalis Delta

No comments:

Post a Comment