Monday, December 31, 2012

2013 - ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΚΡΟΤΗΣΗ

Ένα ακόμη έτος έφθασε στο τέλος του.Ένα έτος χαλεπό για την ελληνική οικονομία καί κοινωνία.Ο απόηχός του είναι ιδιαίτερα εκκωφαντικός για όσους αρκέστηκαν στα προνόμια του κρατικοδίαιτου βίου,στις κομματικές διευκολύνσεις,στην οκνηρία καί στην αδιαφάνεια.
Φυσικά,αυτός ο τρόπος ζωής επιβάρυνε όλους εκείνους που δεν ήταν μέτοχοι στην εγχώρια σύμπραξη της αφαιμάξεως καί της αποτελματώσεως οικονομικών καί κοινωνικών μεταβλητών.
Επίσης,το υπερτροφικό δημόσιο των αμηχανοεργών υπαλλήλων καί της ''ευρεσυντεχνιακής'' βραδυκινησίας εξακολουθεί να υπάρχει,ωστόσο τα πρώτα ψήγματα συρρικνώσεώς του είναι ήδη ορατά.
Ο δρόμος που καλούμαστε να διαβούμε είναι ανωφερής καί δύσβατος.Ωστόσο,οφείλουμε να παραμείνουμε εργατικοί καί προσηλωμένοι στο στόχο.Στο στόχο της εθνικής υπερηφάνειας καί της οικονομικής ανασυγκροτήσεως.
Πράγματι,απαιτούνται επονείδιστες θυσίες μιάς καί δε συμμορφωθήκαμε καθόλου από τα σφάλματα του παρελθόντος.Θυσίες τις οποίες καλούμαστε να υποστούμε όλοι ανεξαιρέτως ευθύνης.Είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε εξωκομματικά με γνώμονα την οικονομική ανάκαμψη,την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καί το δικαίωμα στο όνειρο.
Εν τέλει,πρέπει να αποκηρύξουμε τις ιδεοληψίες καί τις εμμονές πως το Μνημόνιο είναι κατ΄ανάγκη κακό.Θα ήταν περισσότερο ωφέλιμο να το δούμε ως μία πρόκληση,μία μάχη με αντίπαλο τον εαυτό μας καί κυρίως στο κατά πόσο είμαστε είς θέση να λειτουργήσουμε με συντεταγμένο πρόγραμμα,εργασία καί νομιμότητα.
Εύχομαι Καλή Χρονιά καί είθε το 2013 να είναι ένα έτος σταθμός για την ανασυγκρότηση του τόπου μας.
 
Marios Brouskos- Stylianopoulos

No comments:

Post a Comment