Friday, August 9, 2013

Το δίδαγμα του 902



Όταν τελειώνουν οι εισφορές των μελών αλλά και τα δανεικά είσαι υποχρεωμένος να δεις την σκληρή πραγματικότητα κατάματα. Είσαι δηλαδή υποχρεωμένος να προσαρμοστείς όχι σε βασικές οικονομικές αρχές, αλλά σε απλή αριθμητική... Ούτε καν μαθηματικά.
 
 Ο 902 όσο είχε τις εισφορές των μελών και την ετήσια επιχορήγηση μπορούσε να συντηρεί πολλά πράγματα. Κτίρια μεγαλοπρεπή, εφημερίδα, τηλεοπτικό σταθμό, συγκρότημα εκτυπώσεων (στο οποίο τυπώνονταν οι μισές σελίδες... κεφαλαιοκρατών, εφοπλιστών, "στυγνών" εργοδοτών κλπ.) όλα ήταν αποτέλεσμα των... έτοιμων εσόδων.
Τώρα που τα Μνημόνια και οι σκληροί καπιταλιστές γονάτισαν τον λαό και οι οπαδοί δεν μπορούν να στείλουν το κατιτίς στο κόμμα-θρησκεία, ήρθαν τα ζόρια. Έλλειψη χρημάτων, στάση (ιδεολογικού) εμπορίου. Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο και βλέπεις τα έσοδά σου να καταρρέουν, αναγκάζεσαι να προβείς σε συγκράτηση του κόστους. Δηλαδή σε απολύσεις και όταν και αυτές είναι αναποτελεσματικές σε πώληση περιουσιακών στοιχείων.
 
 Εν προκειμένω στην πώληση μιας άδειας του κράτους, που κατείχε ένα κόμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (ασχέτως αν δηλώνει απειθαρχία στο Σύνταγμα...) μέσω ενός τηλεοπτικού σταθμού. Συνεπώς όποιος ξαναμιλήσει για τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών, το πρώτο επιχείρημα της... άλλης πλευράς θα είναι ο 902. Η περίπτωσή του μοιάζει πάντως και με ρουσφέτι. Τι και πως, αφήστε το καλύτερα... Τα έσοδα πάτωσαν, το... δίκιο του εργάτη-εργαζόμενου στα μέσα του κόμματος αντιστοιχίζεται σε αριθμούς (μισθοί, λειτουργικές δαπάνε κλπ.) και όταν και εκεί υπάρχει αδιέξοδο έρχεται και η πώληση. Αυτό που παροντικά και μελλοντικά θα συμβεί στη χώρα το έκανε πράξη (για λόγους ανωτέρας βίας; Για έκτακτους λόγους; Όπως θέλετε πείτε το...) το ιστορικό ΚΚΕ.
 
Έπραξε δηλαδή το επιβεβλημένο. Το ρεαλιστικό. Το μοναδικό που θα μπορούσε... Έστω και αν τόσα χρόνια διακηρύσσει τα ακριβώς αντίθετα στη θεωρία. Γιατί η πράξη είναι διαφορετική και φέρει συγκεκριμένο κωδικό: 902!!
Λουκάς Γεωργιάδης

No comments:

Post a Comment