Wednesday, November 21, 2012

Tα πολιτικά κόμματα,το Ισραήλ και η.....Γάζα!

Σε άλλες εποχές αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη θα ήταν αρκετά για να κατεβάζουν καθημερινά στους δρόμους χιλιάδες Έλληνες. Βεβαίως μια εξήγηση είναι ότι οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις συνεχείς κινητοποιήσεις κατά των οικονομικών μέτρων....
Είναι όμως έτσι; Η Ελλάδα θεωρεί ότι με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κύπρο μπορεί να συνθέσει ένα τόξο που...

 θα αποφέρει τεράστια γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη στο κομμάτι της ενέργειας. Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, εξ ου και η... αδιαφορία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η αδιαφορία δεν είναι τυχαία.
 Όποιος άκουσε τις δηλώσεις Ερντογάν τη Δευτέρα, θα νόμιζε ότι η γειτονική χώρα και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ούτε λίγο ούτε πολύ θα μπορούσε να κηρύξει τον... πόλεμο στους Ισραηλινούς και να αποκηρύξει τους Αμερικανούς! Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή θα περιοριστεί σε δραστικότατο βαθμό καθώς οι Αμερικανοί δεν μπορούν να συγχωρήσουν το unfair κατά των Ισραηλινών!
 
Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν πάρει και μηνύματα περί σχεδίων των ΗΠΑ για επίσημο Κουρδικό Κράτος κάτι που θα αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο της γειτονικής χώρας στους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ποιοι βγαίνουν ωφελημένοι σε αυτήν την περίπτωση; Η Αθήνα και η Λευκωσία.
Είναι τυχαίο το άνοιγμα του Κομμουνιστή Χριστόφια στους Ισραηλινούς για τα κοιτάσματα αερίου στη Λεκάνη Λεβιάθαν; Είναι τυχαία η μη αναφορά και κυρίως η απουσία διαμαρτυριών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κατά των Ισραηλινών επιθέσεων στην Γάζα; Πριν μερικά χρόνια σημερινός βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου είχε αγωνιστεί με τη σημαία της Παλαιστίνης, αλλά τώρα δεν έχουν ακούσει ούτε λέξη γι αυτά που γίνονται στην περιοχή. Βεβαίως, ούτε λέξη για τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων με εξαίρεση σε κάποιο βαθμό το ΚΚΕ.
 
 Ο ελληνικός λαός στη Μεταπολίτευση γαλουχήθηκε με συνθήματα κατά των "κακών Εβραίων" που χτυπούσαν τα "αδέλφια" της Παλαιστίνης.
Η παραπάνω ανάλυση έχει ως στόχο να αναδείξει το πως αλλάζουν οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί και πως οι λαοί προσαρμόζονται μέσω μιας αριστοτεχνικής καθοδήγησης από τους πολιτικούς στις νέες συνθήκες. Οι συνθήκες άλλαξαν, κάποια κόμματα που είχαν αυτοαναγορευτεί σε προστάτες των κατατρεγμένων όλου του κόσμου από τους Αμερικανούς (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.) έχουν υποστεί μετάλλαξη (ενδεχομένως λόγω και των... αεροψεκασμών) και η Λωρίδα της Γάζας πέφτει πλέον πολύ μακριά...
Λουκάς Γεωργιάδης

1 comment:

  1. Αριστοτεχνική καθοδήγηση? Η σιωπη - βλεπε δειλια?
    Απλα ο ελληνικος λαος ειναι ετη φωτος μπροστα απο τους αχρηστους πολιτικους του

    ReplyDelete