Monday, May 16, 2016

Τέσσερα χρόνια "κλίνατε επι -Δεξιά"...Ήταν πριν τέσσερα χρόνια . Τότε ,τον Μάϊο του '12 όταν μία μικρή ομάδα ατόμων ,που όλοι μαζί μεταξύ τους δεν γνωρίζονταν καλά καλά σε προσωπικό επίπεδο και  περισσότερο είχαν επαφή μέσω του κοινωνικού δικτύου που ήδη γνώριζε ακμή στην χώρα μας, αποφάσισαν να ιδρύσουν μία πολιτική ομάδα στο facebook . Αν και ήταν έμπνευση ατόμων μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού , ο πυρήνας έμελλε να ξεπερνάει τα τριάντα άτομα ....Απο εκεί και μετά μέσα σε δύο εβδομάδες όλα πήραν την φυσιολογική τους εξέλιξη που όμως δεν ήταν και τόσο εύκολη ....
Η ομάδα  θα είχε συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά κ θα γινόταν ένα βήμα ,ένας χώρος διαλόγου ,σύνθεσης απόψεων αλλά και εκφραστής συγκεκριμένης προς τα έξω πρότασης του τι εστί Δεξιά και τις αρχές που ήθελε να προβάλει αυτή ως γνήσια κ ανανεωμένη ταυτόχρονα .
Δεν θέλαμε να είμαστε μία ακόμα φεϊσμπουκική ομαδούλα ,απο αυτές που φτιάχνονται με το κιλό με εκατοντάδες άτομα ,ελάχιστη ενεργή παρουσία κ με δύο-τρεις βαρεμένους και αργόσχολους ν' αναρτούν ό,τι τους κατέβει επι καθημερινής βάσης κ όπου κανένας δεν δίνει σημασία...
Δεν θέλαμε να γίνουμε μία ομάδα που έχει κάποιον πομπώδη τίτλο περι Δεξιάς κ μέσα μπορεί να δεις κάθε καρυδιάς καρύδι.
 Απο φιλελέδες κεντροδεξιούς έως κάφρους χρυσαυγίτες κ τρελαμένους ονειροπόλους που ακούν για Δεξιά κ έχουν στο μυαλό τους ότι η τελευταία αρχίζει κ τελειώνει στις ερπύστριες ενός άρματος μάχης κ της φιγούρας του βασιλιά που περνάει ανάμεσά τους με την εξαιρετική επίσημη στρατιωτική του στολή!
Δεν θέλαμε να καταντήσουμε ένας χώρος θορυβούντων ατόμων που θα έβγαζε ο καθένας τα εσώψυχά του ,χωρίς κανόνες ,χωρίς συνοχή κ με λογική μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε. Αυτό ήταν το τοπίο μέχρι τότε στο ελληνικό δεξιό φεϊσμπουκικό χωριό.

Εμείς τολμούμε ,και ας μας συγχωρήσετε μία μικρή δόση υπερηφάνειας , να πούμε ότι κάναμε την υπέρβαση σε όλα αυτά . Δώσαμε ένα ξεκάθαρο δεξιό ιδεολογικό στίγμα ,όπου φαίνεται καλογραμμένο στις αρχές της ομάδος μας , και επιμείναμε ότι ο σεβασμός αυτών των αρχών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή στην ομάδα μας . Παράλληλα διατηρούμε ένα καλό και υψηλό επίπεδο διαλόγου. Θέσαμε κανονισμούς τους οποίους θέλουμε να τηρούμε για την ευταξία στην ομάδα. Αγωνιζόμαστε για την ιδεολογική συνοχή σε εξωτερικό επίπεδο.
Καταφέραμε να περάσουμε όλη την δύσκολη "μνημονιακή" περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά,στηρίζοντάς την, διότι βλέπαμε κ γνωρίζαμε ότι ήταν η μοναδική κ πιο κοντά στις δικές μας αρχές, κυβέρνηση . Αυτό προκάλεσε  επικές διαφωνίες ανάμεσα σε ενεργά μέλη της ομάδας αλλά και μία τάση για βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές συζητήσεις ,με το απαραίτητο κριτικό πνεύμα. Ανάλογα και το είδος των αναρτήσεων που βασίζονταν σε εξελίξεις και ειδήσεις και ακούμπαγαν βαθύτερες ιδεολογικές αναζητήσεις.
Ταυτιστήκαμε με πολιτικά πρόσωπα όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ,χωρίς να αποκλείουμε και τους αντιαδωνικούς  . Αυτό έγινε διότι ο συγκεκριμένος και γενικά όλο αυτό το ρεύμα  του παλιού ΛΑ.Ο.Σ που εκδιώχθηκε απο τον Καρατζαφέρη και εξέφραζε γνήσια φιλοευρωπαϊκές εθνικοφιλελεύθερες θέσεις   βρήκε πολιτική στέγη στον Αντώνη Σαμαρά . Εκεί όπου δημιούργησε μία τάση ανανέωσης της δεξιάς με την πιστή πολιτική ομάδα του τελευταίου. Ακριβώς στο ίδιο πνεύμα του δικού μας γκρουπ.

Πλέον μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καθιερωθεί σαν ομάδα και έχουμε προκαλέσει και συζητήσεις στην ελληνική πολιτική κοινότητα του facebook και αυτό το οφείλουμε πρωτίστως σε όλα τα ενεργά άτομα  που συμμετέχουν σε αυτήν . Η τριανδρία της διαχείρισης όπου ανήκει και ο γράφων είναι απλά ένα συντονιστικό όργανο για να διευθετεί κάπως τα πράγματα.
Στόχος μας είναι να ορίσουμε την Δεξιά, στα μυαλά του κόσμου και κυρίως των νέων ανθρώπων που είναι το μέλλον , όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχές της ομάδας κ των κεντρικών μηνυμάτων που αφορούν τον ειδησεογραφικό καθημερινό σχολιασμό. Στόχος μας είναι η ιδέα της Ελευθερίας ,της εθνικής κοινωνίας , της ελεύθερης οικονομίας και της Τάξης να αποκτήσουν όλο και περισσότερους οπαδούς ,μακριά απο λαϊκίστικες και κρατικίστικες κραυγές που ταλαιπώρησαν αυτόν τον χώρο ,δεκαετίες τώρα κ τον έκαναν ουρά της αριστεράς!

Αριστοτέλης Παλαιολόγος

No comments:

Post a Comment