Saturday, June 14, 2014

Ο κερδισμένος του ανασχηματισμού

Ο Γεωργιάδης είχε ορκισμένους εχθρούς οι οποίοι ήταν δεδηλωμένοι. Μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση (...) όμως ξεσηκώθηκε ένα κύμα στήριξης που πραγματικά, δεν έχω ξανασυναντήσει από τότε που παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις εδώ και κάποιες δεκαετίες. Συνοψίζουμε: 
1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι ανοικτή η πόρτα του για τον Άδωνι. 
2. Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Άδωνι για να του δώσει συγχαρητήρια. 
3. Ο Βενιζέλος τον διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έβαλε βέτο για το πρόσωπό του και ότι τον θαυμάζει. 
4. Η εμβληματική φυσιογνωμία του μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην Ελλάδα και πρώην υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος τον συνεχάρη προσωπικά για το σθένος και την επιιμονή να πάει κόντρα στο ρεύμα και τις ιδιαιτερότητες της εποχής. 
5. Ομοίως η Ντόρα Μπακογιάννη. 
6. Ο τέως υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε ονομαστικά στον Γεωργιάδη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο. 
7. Η Τρόικα εξέφρασε την απορία της για την απομάκρυνση Γεωργιάδη! 

ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ: 

Α. Είναι ο μοναδικός υπουργός στα χρονικά της χώρας που έγινε πρωτοσέλιδο σε αθλητική εφημερίδα υπό τον πηχιαίο τίτλο "ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ". Μιλάμε για την εφημερίδα "Πράσινη" η οποία τοποθετήθηκε πολιτικά για το θέμα των γενόσημων. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Γεωργιάδης είναι "άρρωστος" Παναθηναϊκός, αλλά ποτέ δεν μπερδεύει τις ομάδες και τις προτιμήσεις με αυτό που πρέπει να γίνει!
Β. Έσυρε ολόκληρο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρωτεύσαντα κατά τις τελετυαίες Ευρωεκλογές Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη Τύπου ανήμερα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα γενόσημα. Βλέπετε, είναι πολλά τα λεφτά... 
Γ. Χτυπήθηκε με φαρμακοβιομηχάνους, γιατρούς και φαρμακοποιούς που παραδοσιακά πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να σκεφτεί καν ότι θα χρησιμοποιήσει κάποιους εξ΄ αυτών για να τους μαζέψουν ψήφους ή να του χρηματοδοτήσουν την προεκλογική του εκστρατεία. 
Δ. Είναι μια μη... συνηθισμένη φυσιογνωμία του πολιτικού συστήματος, καθώς ορφανόως από πατέρα και μάνα σε μικρή ηλικία, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του να περάσει μεταξύ των αρίστων στη Φιλοσοφική και να συνεχίσει την εκδοτική επιχείρηση του πατέρα του. Στην Ελλάδα βεβαίως είναι μέγα μειονέκτημα όταν είσαι πολιτικός και ταυτόχρονα έχεις μαγαζί, κόβεις τιμολόγια, πηγαίνεις στο ΙΚΑ, στην Εφορία κλπ... 
Ε. Ως... ακραίος αντιμνημονιακός, δεν ευτύχησε να εφαρμόσει (αν και το εξήγγειλε...) το πιο... επιθετικό μέτρο των προαπαιτούμενων, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας.. 
ΣΤ. Όσο για το ενδιαφέρον του για τους συνανθρώπους μας που έμπαιναν σε νοσοκομεία-"σφηκοφωλιές"; Έχω ιδία αντίληψη, για το πόσες φορές παρενέβη με ένα τηλέφωνο και γίνονταν όλα στην εντέλεια. 
Ζ. Τα νοσοκομεία κατά τους τελευταίους μήνες έγιναν... εκκλησίες. Χρειάστηκε να πάω κάποιες φορές σε μεγάλα νοσοκομειακά ιδρύματα για να επισκεφτώ συγγενείς και γνωστούς και οι ασθενείς μου μιλούσαν για την τάξη, τον σεβασμό αλλά και τον... φόβο που υπαγόρευε μια πιο... φιλική συμπεριφορά από το προσωπικό. 
Η. Διανοήθηκε ο Γεωργιάδης να πει το αυτονόητο: ότι κανένας δεν μπορεί να τον εμποδίσει να εισέλθει σε ένα νοσοκομεία για να μιλήσει, να ελέγξει κλπ. Προειδοποίησε χωρίς περιστροφές όλους αυτούς τους... αγωνιστές που μάχονται για το καλό της υγείας, ότι αν τον ακουμπήσουν, τότε πρέπει να ψάξουν να βρουν δουλειά. Τι λες ρε Άδωνι; Στην Ελλάδα είσαι... Είναι γνωστό το περιστατικό του Αττικού Νοσοκομείου. 
Θ. Τον εξύψωσαν δια του χλευασμού... κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο... Λάκης. Του έπιασαν στο στόμα την οικογένεια, τους πάντες. Δεν τους έκανε μήνυση γιατί ήξερε ότι πολλές φορές το υπουργιλίκι έχει και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. 
Ι. Αποδόμησε προσωπικά τον Καμμένο. Δεν προχωρώ παραπέρα... 
ΙΑ. Η έξοδός του από την κυβέρνηση διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να τον ψηφίσουν περισσότεροι και να δει τις πωλήσεις των βιβλίων του να εκτινάσσονται στα ύψη. 
ΙΒ. Μπορεί να έχει ήσυχη τη συνείδησή του ότι έπραξε το δέον για την πατρίδα υπό ακραίες συνθήκες. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει τι συνέβη στις 9 Ιουνίου του 2014, ως παρακαταθήκη για τον ίδιο και τα παιδιά του... 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ.
- ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ.
- ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
- ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ... 


Λουκάς Γεωργιάδης

No comments:

Post a Comment