Tuesday, January 14, 2014

2014 - Τελικά θα κλίνουμε επι...δεξιά;
Είναι   κάτι  παραπάνω  από σίγουρο  ότι  το  νέο  έτος  , το 2014, θα είναι μία χρονιά πλήρης και μεστή πολιτικών εξελίξεων και  ανατροπών  στον τόπο μας όσο τουλάχιστον  διαφαίνεται   από   τον παράγοντα   των αυτοδιοικητικών  εκλογών και ευρωεκλογών και που ξέρεις , ενδεχομένως (αν και είναι πολύ μικρή πιθανότητα )  και εθνικών εκλογών. Όλοι  αδημονούν για κάτι: Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν θέλει να παρουσιάσει ένα μέχρι τότε  σοβαρό έργο που θα συνδυασθεί και με μία θετική απόφαση των οργάνων της Ε.Ε για το πρωτογενές πλεόνασμα και την όποια μείωση χρέους   ενώ  η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει  στην γενικότερη οργή του κόσμου και στο υφεσιακό κλίμα γιατί έχει την εντύπωση ότι θα πάρει  την  εξουσία , ενώ τα υπόλοιπα αντιπολιτευτικά κόμματα απλώς θέλουν ν’ αρπάξουν μερικά ψηφαλάκια ακόμα , πηγαίνοντας κόντρα στο  ρεύμα.

Θα δοθεί και έξω αλλά και μέσα στο διαδίκτυο, ειδικά στους ιστότοπους κονωνικής δικτύωσης  ένας ηλεκτρονικός αγώνας πολύ δυνατός που ίσως δεν τον  έχουμε ξαναζήσει στα χρονικά γιατί  ζούμε σε εποχές πλέον που δεν είναι δεδομένο τίποτα και ανά πάσα ώρα και στιγμή  στην  καθημερινότητά μας επιδρά πολύ περισσότερο αυτό που λέγεται πολιτική από ότι  σε άλλες εποχές. Κυρίως όσον αφορά το ποιοτικό και ουσιαστικό κομμάτι αυτής που είναι εκτός από το καθαρά πολιτικό και ιδεολογικής φύσης.

Καλώς ή κακώς η κυβέρνηση αυτή θ’ αξιολογηθεί αρκετά και εις βάθος , ίσως όσο καμία άλλη από την περίοδο της Μεταπολίτευσης ακόμα . Κ φυσικά θα κριθεί το κυβερνών μεγαλύτερο κόμμα αυτής , η Ν.Δ , από όλον αυτόν τον κόσμο που την ψήφισε και την στήριξε καθ’ όλη την διάρκεια του βίου της μέχρι και τις ευρωεκλογές  (λέμε μέχρι τότε διότι από εκεί και μετά θα κριθούν πάρα πολλά και ενδεχομένως να πάμε και εντός του έτους σ’ εθνικές εκλογές). ΄Ενας κόσμος που  θα βασισθεί στην τελική του αξιολόγηση στα επιτεύγματα ή τα λάθη αυτής , στις ειλικρινείς προσπάθειες ή στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, στις συνέπειες ή στις ασυνέπειες αυτής και συνολικά στην προσπάθεια ανάλυσης των όποιων σοβαρών στοιχείων δεξιάς πολιτικής υπάρχουν. Αυτοί οι πολίτες που δεν είναι συνήθως κομματικά στρατιωτάκια του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος αλλά άτομα που  πιστεύουν κυρίως σε έναν ιδεολογικό σκοπό , με συγκεκριμένα προτάγματα στην αντζέντα τους  . Πολίτες που στην σημερινή συγκυρία θεωρούν ως μεγαλειώδη και υπέρτατο σκοπό την  σωτηρία της πατρίδος μας αποφεύγοντας την τεχνική μας  χρεωκοπία και τις πολιτικές και εθνικές περιπέτειες, την αστάθεια και τις κοινωνικές αναταραχές .

Θέματα όπως ,η αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης , η ταχύτητα στις διοικητικές – οικονομικές  και γενικότερα μεταρρυθμίσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα , η σθεναρή στάση μας έναντι της Τουρκίας και η μεγαλύτερη ενεργοποίηση του συμμαχικού Άξονα Ελλάδος-Κύπρου –Ισραήλ, η ανακήρυξη της ΑΟΖ ,οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η κατάργηση πολλών δημοσίων φορέων, η συγκράτηση και μείωση της ανεργίας και η προσέλκυση επενδύσεων και άλλα πολλά θα είναι ζητήματα καυτά που θα επηρεάσουν την στάση όλων των φιλο – μεταρρυθμιστικών και ευρύτερα δεξιών –αστικών δυνάμεων προς  ένα κυβερνητικό σύστημα που έχει δώσει προσδοκίες αλλά και αποτελέσματα απτά ότι θέλει να στραφεί προς τους παραπάνω στόχους. Φυσικά δεδομένου της ισορροπίας  των κυβερνητικών κομμάτων και στο εσωτερικό τους και στις μεταξύ τους σχέσεις θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες ειδικά αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι τραγικά χαμηλότερο από το αναμενόμενο και για τους δύο συγκυβερνώντες.

H ομάδα μας εισέρχεται στο δεύτερο έτος παρουσίας της στον ιστοχώρο του κοινωνικού δικτύου του facebook…. Και φυσικά αναλογιζόμενοι την προσπάθεια που κάναμε όλον αυτόν τον καιρό προκειμένου να καθιερωθούμε εκεί δεν μπορούμε , όχι μόνο οι  διαχειριστές αλλά και όλα τα πολύ ενεργά μέλη της ομάδος να είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την πορεία της σελίδας αυτής , που για να «ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας» έχει καθιερωθεί στις ενεργές πολιτικά ομάδες του ελληνικού facebook , με ποσοστά  ενεργούς συμμετοχής των μελών αυτής που δεν τα βλέπεις εύκολα σε άλλες ομάδες , αρκετές φορές!

Κατηγορηθήκαμε γενικότερα και από πρώην μέλη της ομάδος που αποχώρησαν ,κατά κύριο λόγο, ή και διεγράφησαν και συκοφαντηθήκαμε αρκετά αλλά ούτε που ασχοληθήκαμε με τα όποια υποκείμενα το έκαναν αυτό διότι είναι πολύ μικροί για να αντέξουν τις προστριβές μαζί μας. Άλλοι μας κατηγόρησαν κ μας κατηγορούν ότι είμαστε πολύ δεξιοί και άλλοι ότι είμαστε πολύ …φιλελεύθεροι, αναλόγως τα προσωπικά πολιτικά γούστα του καθενός.

Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν: Η ομάδα του «κλίνατε επι-Δεξιά» δεν είναι παρά μία πολιτική ομάδα που ανήκει στον χώρο της Δεξιάς. Ούτε κάτι παραπάνω ούτε κάτι παρακάτω. Πιστεύουμε σε συγκεκριμένες ιδεολογικές αρχές που έχουν οριοθετήσει την εθνική – αστική Δεξιά και κινούμαστε πάνω σε αυτό το πλαίσιο: σε αδρές γραμμές , πιστεύουμε , στην προάσπιση και στην μη ενοχική διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων , στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης , σε μία συντηρητική-φιλελεύθερη προσέγγιση στα θέματα των  κοινωνικών αξιών , στις δομές του αστικού συστήματος και την ατομική ελευθερία μέσα στα πλαίσια της έννομης Τάξης και της συλλογικής θεσμικής  ιεραρχίας. Πιστεύουμε στον αυθεντικό  οικονομικό φιλελευθερισμό και είμαστε αντίθετοι σε κρατικίστικα πρότυπα οικονομίας με την μία ή την άλλη μορφή.

Αυτό είμαστε όλοι μας και  έχουμε φυσικά  τις κατά καιρούς διαφορετικές μας οπτικές ή προσεγγίσεις σε θέματα επικαιρότητας όπως τις αναλύουμε με τις πολλές διαφωνίες μας μέσα στα δεδομένα διαλεκτικά πλαίσια. Ο πρώτος στόχος που ήταν να κατορθώσουμε να συγκροτήσουμε μία αυτόνομη ομάδα σε ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο όπου θα ορίζουμε την αυθεντική δεξιά με αρχές , χωρίς λαϊκίστικες ή κρυφο-σοσιαλίζουσες κατευθύνσεις , έχει επιτευχθεί ως επί το πλείστον. Και  θεωρούμε ότι έχουμε βοηθήσει άτομα που κινούνται στην Δεξιά να μπορέσουν να προσδιορίσουν με ακρίβεια κάποιες ασαφείς ιδεολογικές έννοιες και στο facebook , αλλά και μέσα από την αρθρογραφία μας στο ομώνυμο blog  . Όπως , επίσης , γίναμε και ένας  καθαρός  χώρος συγκέντρωσης όλων αυτών των δεξιών που πιστεύουν στα παραπάνω .

Το επόμενο βήμα δεν είναι τόσο η ποσοτική αύξησή μας στα μέλη της ομάδος , που έχει γίνει σημαντικά , σε σχέση με έναν χρόνο πριν , αλλά η διάρκεια των διαλεκτικών μας επαφών να είναι σε ένα υψηλό επίπεδο ,μέσα από την σελίδα αυτή , ούτως ώστε να συνεχίζουμε να επενδύουμε ξανά και ξανά στην πολιτική και ιδεολογική μας συγκρότηση . Και  αυτό το νέο έτος πρέπει να βοηθήσουμε γενικά όσο μπορούμε όλοι μας να κλίνουμε επι-Δεξιά! Είναι απαραίτητο για την πατρίδα μας.
Αριστοτέλης Παλαιολόγος

No comments:

Post a Comment