Sunday, February 8, 2015

Εθνική διαπραγμάτευση...

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η χώρα μας διέρχεται ιστορικές στιγμές.Αυτή η περίοδος που διανύουμε ,που ξεκίνησε απο τις αρχές Ιανουαρίου και δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα κρατήσει και το τι μέλλει γενέσθαι μετά , είναι απο τις πιο κρίσιμες όλης της περιόδου της Κρίσης .

Ο ΣΥΡΙΖΑ ,ένα κατεξοχήν αριστερό κ νεοκομμουνιστικό ,εν πολλοίς μόρφωμα με έντονη την όσμωση του παλαιού ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία και συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ ,ένα κόμμα αντιμνημονιακό της λαϊκίστικης δεξιάς ,όπου χαρακτηρίζονται οι οπαδοί του απο τονχιουμοριστικό όρο, "ψεκασμένοι", για συγκεκριμένους λόγους.
Η επαναδιαπράγματευση στην οποία έλεγαν ότι θα πήγαιναν με πομφόλυγες και πανηγυρισμούς δεν τους βγήκε σε τόσο καλό .Και όχι μόνο σε αυτούς αλλά και στην χώρα μας και σε όλους μας αυτό θα έχει τραγικές επιπτώσεις αν φτάσει στην κορύφωσή του.
Μέχρι ώρας το μόνο που έχουν καταφέρει να κάνουν είναι να πουλάνε μερικές ώρες υποτιθέμενης άγριας διαπραγμάτευσης on camera ,με ατάκες και εξυπνακισμούς που περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν.  Αυτό αποδεικνύεται απο την συνεχόμενη ροή των γεγονότων που ενώ γενικά πουλάνε με άψογες κυβερνητικές προπαγανδιστικές μεθόδους (άλλωστε σε αυτά οι αριστεροί έχουν θητεύσει καλά ) ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται ,την ίδια ώρα παρασκηνιακά έχουν κάνει ένα σωρό παραχωρήσεις απο αυτά που έλεγαν προεκλογικά και παρακαλάνε τους ευρωπαίους για χρόνο ,όταν προεκλογικά έλεγαν ότι είχαν συνολικά έτοιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα ,που όμως βλέπουμε να μην ισχύει. Φυσικά θα δούμε τι θα ειπωθεί στις προγραμματικές...
Συνοπτικά ,έχουν κάνει πίσω
- στην υιοθέτηση πλέον του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που σημαίνει δημοσιονομική ισορροπία ,άρα θα κάνουν πίσω σε μια σειρά εξαγγελιών τους αφού το πράγμα δεν βγαίνει
- στην εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων ,που ούτε τις συζήταγαν πρώτα αλλά υπάρχει μία ασάφεια εδώ καθαρή για το τι εννούν μεταρρυθμίσεις διότι η Ευρωζώνη απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα
- διευθέτηση χρέους απο κούρεμα ή διαγραφή. Μία καθαρή υποχώρηση αν και το εργαλείο που προτείνουν (αναπτυξιακά ομόλογα) δεν είναι εύκολα αποδεκτά απο την ευρωζώνη.

Η επιλογή του να κάνουν κυβιστήσεις είναι σίγουρα πιο ρεαλιστική και ωφέλιμη για την χώρα αλλά οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν αν όντως θα κάνουν την οριστική στροφή ή για εσωτερικούς καταναλωτικούς κομματικούς κ εθνικούς λόγους (το εκλογικό ακροατήριο κ το κόμμα δηλ.) δεν μπορέσουν και το πάνε μέχρι την ρήξη.

Κάπου εδώ πρέπει να πούμε ότι ξεχωρίζουν για μία ακόμη φορά οι αυθεντικοί δεξιοί που προτάσσουν τον ρεαλισμό ,την εθνική υπερηφάνεια μέσα απο σώφρονες στάσεις και όχι απο show στις κάμερες που βλάπτουν παρά ωφελούν διότι τον άλλον τον κάνεις εχθρό άμεσα. Οι αυθεντικοί δεξιοί αυτοί που κράτησαν την παράταξη με ελάχιστες απώλειες ,και θεωρούν την Ε.Ε σύμμαχο και όχι εχθρό .Ανεξάρτητα απο τις υποδιαιρέσεις που έχει αυτή η δεξιά έχει καθήκον να παραμείνει ενωμένη κόντρα στον χυδαίο λαϊκισμό του όχλου που τον τρέφει καλά η προπαγανδιστική εικόνα της κυβέρνησης απο τα ελεγχόμενα προς αυτήν μέσα. Ένας λαϊκισμός που συναντιέται άριστα κ πορεύεται περίφημα με την σοβιετική  νοοτροπία μεγάλου τμήματος αυτού του λαού ,που διαπερνάει οριζόντια όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα και ποτίζει το ανεξέλεγκτο θυμικό του λαού μας που είναι και αυτοκαταστροφικό.
Έχουμε καθήκον ,κόντρα στις Κασσάνδρες να βρούμε το αντίδοτο που θα εξαλείψει το δηλητήριο του Ανδρέα Παπανδρέου ,που παραμένει ισχυρό...

Αριστοτέλης Παλαιολόγος

No comments:

Post a Comment