Wednesday, November 26, 2014

Παρακολουθώντας την Έλλη


Δεν θα μπορούσε να λείπει από την  κλασσική τηλεοπτική εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, «Όλα» ,ένα πρόσωπο το οποίο απασχόλησε για τα καλά την επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. 
Αυτή φυσικά ήταν η Έλλη Παπαγγελή όπου με το καυστικό άρθρο της όπου εξέθεσε τα γεγονότα και έκανε την κριτική της ωμά και άνευ περιτυλιγμάτων μεταπολιτευτικής πολιτικής κορεκτίλας, τράνταξε τον ευαίσθητο χώρο , σε τέτοια θέματα ,των κοινωνικών δικτύων και στην συνέχεια το διαδίκτυο και την ευρύτερη επικαιρότητα. Τα γεγονότα γνωστά και μην τα ξαναλέμε!

 Η εκπομπή του «ΌΛΑ» κλασσικά συνδεδεμένη με τα πρόσωπα του Θέμου Αναστασιάδη και του Βαγγέλη Περρή είναι γνωστή για την ιδιαιτερότητά της , το χιούμορ που γενικά κυριαρχεί σε αυτήν ,αναδεικνύοντας όλα τα στραβά της τηλεόρασης έχοντας ως καλεσμένους διάφορους από το καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό αλλά και πολιτικό στερέωμα κατά καιρούς .Επικρατεί μία ανάλαφρη και χαλαρή στάση καθ’ ότι η εκπομπή προβάλλεται μεταμεσονύκτια και είναι ιδιαίτερου τύπου. Φυσικά η Έλλη Παπαγγελή λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά της και επειδή έχει κατεξοχήν τα τυπικά προσόντα του ωραίου μοντέλου και θηλυκού που διατρανώνει την άποψή της ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα την βλέπαμε στην εκπομπή του Θέμου. 

Από τις λίγες φορές που ανοίγουμε την τηλεόραση ήταν ανάμεσα τους και αυτή. Αντί οι οικοδεσπότες της εκπομπής να είναι όπως και με τους υπόλοιπους καλεσμένους, βρεθήκαμε σε μία εικόνα που στην αρχή νομίσαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ριάλιτι ανάκρισης και απολογίας. Δικαίως σε κάποια φάση η Έλλη αναρωτήθηκε αν είναι εκεί δικαστήριο! Και ενώ ο Θέμος κάπως κράταγε τα προσχήματα και προσπαθούσε με ένα λεπτό χιούμορ να ελαφρύνει κάπως το κλίμα ,ο ανεκδιήγητος Βαγγέλης Περρής, ακόνιζε τα τηλεοπτικά βέλη του για να τα ρίξει σε μία κοπέλα που είχε το θάρρος της γνώμης της να υποστηρίξει μία αιρετική ,πλην όμως αληθινή , άποψη ,σχετικά με τα τότε γεγονότα. Το ύφος του τηλεοπτικού ανακριτή , που είναι ταυτόχρονα και θιγόμενο αριστερό μαντρόσκυλο του όλου τηλεοπτικού στερεώματος της μεταπολιτεύσεως, ήταν κάτι παραπάνω από προφανές. Πίσω από τις ύπουλες αβροφροσύνες και την προσπάθεια μία επιφανειακής παρηγορίας που υποτίθεται ότι ήθελε η Έλλη, κρυβόταν η κακία για ένα νέο άτομο που ανήκει στον ιδεολογικό συντηρητικό χώρο και που… τόλμησε (άκουσον, άκουσον) να θίξει το τοτέμ της ιεράς μυθολογίας του αριστερού τέρατος που μαστίζει την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Το Πολυτεχνείο και οι δήθεν εντός του νεκροί.
Όσο πέρναγε η ώρα βέβαια το πράγμα γινόταν πιο καθαρό και τα προσχήματα έπεφταν . Τι άρχισαν να λένε για λεκάνες με αίμα που είχαν στις απέναντι πολυκατοικίες από το Πολυτεχνείο ,ότι ήταν η Αθήνα γεμάτη ελεύθερους σκοπευτές και λοιπές ηλιθιότητες ή το ότι υπήρχαν νεκροί και ….εντός του Πολυτεχνείου ,ακόμα και στην περιβόητη πύλη που έριξε το τανκς και άλλα φαιδρά. Η Έλλη με εξαιρετική μαεστρία και με ατάραχο ύφος, τους έδινε τις απαντήσεις που έπρεπε ,αναλογιζόμενη φυσικά και την θέση της σε ένα κόμμα που πρέπει να τηρεί και κάποιες ισορροπίες. Αν ήταν κάποιος άλλος βέβαια που δεν θα είχε την υπομονή της Παπαγγελή θα μπορούσε να εισπράξει ο κύριος Περρής κάτι απαντήσεις που δεν ξέρουμε βέβαια αν θα τον κράταγαν στην θέση του.
 Ίσως ο Περρής δεν γνωρίζει για τους μόνο δεκαοκτώ νεκρούς έξω από το Πολυτεχνείο και σε ακτίνα τριακοσίων μέτρων από αυτό όπως το εισαγγελικό πόρισμα του κ. Τσεβά κατέγραψε επι Δημοκρατίας ,το 1975 ! Μην πουλάει σε εμάς παραμύθια τύπου ήταν «κάποια παιδιά πάνω στην πύλη του Πολυτεχνείου την ώρα που την έριξε το τανκ» . Τι ασυναρτησίες είναι αυτές και τι γκαιμπελική αθλιότητα , όταν είναι καταγεγραμένο ότι η πύλη έπεσε κατόπιν συμφωνίας της συντονιστικής επιτροπής των φοιτητών και των αρχών ασφαλείας και πίσω από αυτήν δεν υπήρχε τίποτα.
Εκεί όμως που φάνηκε το μεγαλείο της έλλειψης επιχειρημάτων και η βιασύνη της αποδόσεως κατηγοριών προς την Έλλη ήταν όταν της είπαν ότι αυτή τότε ήταν αγέννητη ,ενώ αυτοί τα ….έζησαν!! Τι λέτε ρε….αλήθεια!! Τι γελοιότητα  ήταν αυτό που εκστόμισαν και οι δύο!! Φυσικά η Έλλη και εύγε της τους τάπωσε λέγοντας ότι και στο 1821 όλοι ήμασταν αγέννητοι αλλά έχουμε άποψη για τότε. Αυτοί συνέχισαν όμως επαναλαμβάνοντας ότι αυτοί τα έζησαν τα γεγονότα. Συγγνώμη, δηλαδή τόσος και τόσος κόσμος που έχει εντελώς άλλη άποψη για αυτό που τότε και αυτός τα έζησε και που μάλιστα βρίσκεται  σε έναν ολόκληρο ιδεολογικό χώρο προς τα δεξιά, αυτοί λάμπουν δια της ανυπαρξίας τους; Μόνο ο Περρής και οι συν αυτώ ιδεολογικοί του ινστρούχτορες έζησαν τα πράγματα;;
Ήταν φανερό ότι ήθελαν να εκμαιεύσουν μια «συγγνώμη» από την Έλλη για αυτό που έγραψε. Το έκαναν επίμονα. Αλλά τελικά επίμονα και η Έλλη τους είπε ,ωμά και ξάστερα ,ότι «δεν παίρνω τίποτα πίσω απ’ ότι είπα» και δεν ζητάω συγγνώμη. Παιδί και αυτή της «Αδωνείου» σχολής . Μία νέα κοπέλα της Δεξιάς , που έβαλε τα γυαλιά και καταξεφτίλισε ,όχι Περρή και τα περί αυτών τσουτσέκια , μόνο, αλλά όλους τους παλιούς πολιτικούς του ευρύτερου χώρου της δεξιάς που ανδρώθηκαν στην μεταπολίτευση και ντρέπονταν να πουν κακό λόγο για το Πολυτεχνείο και την παραμυθολογία αυτού και όποτε τόλμαγαν να εκφέρουν μία αντίθετη άποψη από τα καλώς κρατούντα αριστερά , την άλλη μέρα την έπαιρναν πίσω σαν «βρεγμένες γάτες», μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο που τους γινόταν.

Παρακολουθώντας λοιπόν την ΄Έλλη, βλέπουμε μέσα από αυτήν  το συλλογικό πρόσωπο πολλών νέων και μορφωμένων ατόμων του συντηρητικού και δεξιού χώρου που ανήκουν στην ίδια γενιά με εκείνη και είναι αποφασισμένοι πλέον να τελειώνουν με την πορεία της ιδεολογικής παρακμής και ηττοπάθειας. Είναι καιρός να ορθώσουν το ανάστημά τους σε όλη την αριστερή επιθετικότητα που βασάνισε αυτόν τον τόπο με ευθύνη και των λεγόμενων δεξιών.
Με την κρίση και την όλη πολιτική και ιδεολογική αναδιάταξη η παλαιά Ελλάδα και ότι την χαρακτήριζε αρχίζει και καταρρέει. Το ίδιο γίνεται , θέλω να πιστεύω, και με την σύγχρονη Δεξιά. Το παλιό διαλύθηκε. Ας αναδειχθούν πλέον  οι νέοι άνθρωποι αυτής που είναι πιο δυναμικοί και αποφασισμένοι…

Αριστοτέλης  Παλαιολόγος 

No comments:

Post a Comment